Ga naar inhoud
Amish Origins BV

Tips om stijve nekspieren te verlichten

Stijve spieren in u nek, als u dit herkent weet u hoe vervelend dit kan zijn. Het bewegen en draaien van uw nek gaat niet soepel en kan irritant zijn. Gelukkig zijn er meerdere oplossingen om nekspieren te voorkomen of de pijn te verlichten. We zullen meerdere tips met u delen!

Ontspanning voorkomt stijve nekspieren

Stress is één van de meest voorkomende redenen voor stijve nekspieren. Stress is iets wat niet zomaar ontstaat, maar wordt veroorzaakt over een langere periode, daarom zal stress ook niet zomaar weggaan. Wel kunt u ontspanning opzoeken en de stress verminderen. Mediteren is iets wat de laatste jaren door veel mensen wordt gedaan, mediteren zorgt daadwerkelijk voor ontspanning. Daarnaast kunt u ook goed ontspannen door een film te kijken, een boek te lezen of een warm bad te nemen.

Oefeningen voor soepele nekspieren

Naast het verminderen van stress kunnen oefeningen voor soepele nekspieren ook helpen om stijve spieren te verlichten. Zorg ervoor dat je regelmatig je nek beweegt en strek je spieren om stijfheid te verminderen. Er zijn meerdere oefeningen die u kunt uitvoeren.

De rol van voeding bij stijve nekspieren

Voeding en een gezonde levensstijl helpen bij soepele spieren en gewrichten. Drink voldoende water, zorg voor een voldoende inname van vitamines en zorg voor voldoende slaap. Dit helpt het herstel van je spieren

Stijve spieren voorkomen

We hebben nog een aantal praktische tips voor u op een rijtje gezet die u direct kunt toepassen om stijve nekspieren te verminderen.

  1. Zorg voor een ergonomische werkplek;
  2. Kijk minder op uw telefoon;
  3. Stretch regelmatig;
  4. Zorg voor een juiste slaaphouding;
  5. Doe regelmatig nekoefeningen;
  6. Gebruik pijnverlichtende zalf.

Werken geen van bovenstaande tips en heeft u langere tijd last van stijve spieren in de nek? Bezoek dan eens de huisarts.

Amish Origins® Aloë Vera crème 104ml pompflacon
15,95

Onze Aloë Vera crème is een traditioneel kruidenmiddel voor klachtenverlichting bij rusteloze benen. Het heeft een diepe werking en geeft verzachting, ontspanning en een kalmerend gevoel voor uw rusteloze benen. Het perfecte formaat om dit product eens uit te proberen!

Bekijk product

Sluit u aan bij de restless legs community?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang tips, aanbiedingen en nieuws in uw mailbox.