Ga naar inhoud
Amish Origins BV

Stijve spieren oorzaak

Stijve spieren kunnen verschillen oorzaken hebben. Eén van de oorzaken die het meest voorkomend is, is te intensieve beweging. Dit kan te zwaar of te lang sporten zijn. Te lang in dezelfde houding zitten of stress kunnen ook oorzaken zijn voor stijve spieren. We zullen de oorzaken verder behandelen.

Intensief sporten als oorzaak van stijve spieren

Zoals eerder vermeld is intensief sporten één van de meest voorkomende oorzaken van stijve spieren. Sporten kan natuurlijk geen kwaad, maar luister hierbij goed naar je lichaam en sport niet te intensief. Heb je wel te intensief gesport en last van stijve spieren? Luister naar je lichaam en neem rust! Maar hoe ontstaan stijve spieren? Door overbelasting hebben spiercellen meer zuurstof nodig, hierdoor wordt er melkzuur aangemaakt. Daarnaast zorgt te intensieve beweging voor kleien scheurtjes in de vezels. Dit leidt tot stijfheid en pijn die enkele dagen kan duren.

Te lang in dezelfde houding zitten

Wanneer je te lang in dezelfde houding zit of ligt kan je ook last krijgen van stijve spieren. Denk bijvoorbeeld aan het lang zitten in de auto of in het vliegtuig, wanneer je uitstapt merk je dat je spieren stijf zijn geworden. Zorg er daarom voor dat je als je lang in de auto zit regelmatig even de benen strekt. Wanneer je in het vliegtuig zit is het verstandig om af en toe even op en neer het vliegtuig te lopen.

Pijnverlichtende zalf tegen stijve spieren

Naast beweging kan zal of crème ook helpen tegen stijve spieren. De zalf van Amish Origins® is een medicinale zalf die een diep doordringende verlichting zorgt. Speciaal voor pijnlijke spieren. U kunt de zalf aanbrengen op de plekken waar u stijve spieren ervaart. Onze zalf geeft een langdurige en zeer kalmerende verlichting van uw klachten.

Verergeren uw klachten en heeft u het idee dat er meer aan de hand is? Raadpleeg dan uw huisarts.

Amish Origins® Aloë Vera crème 104ml pompflacon
15,95

Onze Aloë Vera crème is een traditioneel kruidenmiddel voor klachtenverlichting bij rusteloze benen. Het heeft een diepe werking en geeft verzachting, ontspanning en een kalmerend gevoel voor uw rusteloze benen. Het perfecte formaat om dit product eens uit te proberen!

Bekijk product

Schrijf in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang tips, aanbiedingen en nieuws in uw mailbox.