Ga naar inhoud
Amish Origins BV

Magnesium tegen rusteloze benen

Aloë Vera Crème probeerverpakking
1,95

Een klein potje om Amish Origins Diep Inwerkende Aloë vera crème eens bijna gratis te proberen.

U betaalt alleen verzendkosten en u krijgt bij uw volgende bestelling 25% korting met een unieke kortingscode.

 

Bekijk product

Er wordt veel verteld over de relatie tussen magnesium en rusteloze benen maar wat klopt er en wat is een fabel? Amish Origins® heeft het onderzocht en zal al jouw vragen beantwoorden.

Wat is magnesium?

Magnesium is een mineraal dat nodig is voor de vorming van botten en tanden, maar ook voor de normale werking van de spieren. Daarnaast speelt magnesium een belangrijke rol bij een goed werkend zenuwstelsel. En een goed werkend zenuwstelsel is erg belangrijk. Het zenuwstelsel draagt bij aan het juist functioneren van lichaamsfuncties, zoals spiersamentrekkingen. En hier begint de relatie tussen magnesium en rusteloze benen. Een tekort aan magnesium kan namelijk resulteren in klachten die inherent zijn aan rusteloze benen. Maar leidt een tekort aan magnesium daadwerkelijk tot rusteloze benen?

Verlicht magnesium de klachten van rusteloze benen?

Om met de deur in huis te vallen en om antwoord te geven op de vraag waar we de vorige alinea mee zijn afgesloten, helpt magnesium tegen rusteloze benen? Nee, dit is nooit bewezen. Alleen anekdotisch. Uit onderzoek is wel gebleken dat vrouwen in de zwangerschap vaker last ervaren van rusteloze benen. En omdat vrouwen tijdens de zwangerschap behoefte hebben aan een hogere magnesium inname is de link snel gelegd. Echter is er nooit bewezen dat magnesium helpt tegen de klachten van rusteloze benen.

Advies van de stichting RLS

De stichting RLS heeft een advies uitgebracht ten aanzien van de inname van magnesium om de klachten van rusteloze benen te verlichten. De stichting RLS adviseert om altijd in gesprek te gaan met een arts als u denkt dat de inname van magnesium helpt om de klachten te verminderen. De Stichting RLS verklaard "Vaak gaat het innemen van supplementen samen met de inname van andere mineralen. Zo kan magnesium zonder extra calcium leiden tot het uitputten van het calcium en andersom. Daarnaast kunnen supplementen een negatief effect hebben op het lichaam. Gebruik supplementen dus alléén in samenspraak met de arts."

Verergeren uw klachten en heeft u het idee dat er meer aan de hand is? Raadpleeg dan uw huisarts.

Sluit u aan bij de restless legs community?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang tips, aanbiedingen en nieuws in uw mailbox.