Ga naar inhoud
Amish Origins BV

Rusteloze armen

Aloë Vera Crème probeerverpakking
1,95

Een klein potje om Amish Origins Diep Inwerkende Aloë vera crème eens bijna gratis te proberen.

U betaalt alleen verzendkosten en u krijgt bij uw volgende bestelling 25% korting met een unieke kortingscode.

 

Bekijk product

Wanneer u last heeft van rusteloze armen heeft u waarschijnlijk het rusteloze armen syndroom. Misschien kent u het rusteloze benen syndroom. Het rusteloze armen syndroom is hetzelfde maar dan speelt het zich af rondom de armen. De klachten van rusteloze armen zijn erg vervelend. Rusteloze armen veroorzaakt een tintelend gevoel in de armen. Dit gevoel zorgt ervoor dat je jouw armen moet bewegen, zelfs als je dit misschien geen eens wilt.

Oorzaak rusteloze armen

De exacte oorzaak van rusteloze armen is nog steeds onbekend. Wel is er bekend dat de oorzaak van rusteloze armen in de hersenen zit. Vaak zijn rusteloze armen erfelijk bepaald. Daarnaast ervaren meer mensen rusteloze armen nadat ze de grens van 45 jaar zijn gepasseerd. Andere veelvoorkomende (uitlokkende) factoren zijn:

  • Zwangerschap;
  • Chronische aandoeningen zoals diabetes of reuma.

Wat voel je als je rusteloze armen hebt?

Rusteloze armen staat voornamelijk bekend om het niet kunnen stilhouden van de armen. En dat klopt, het niet kunnen stilhouden van de armen is één van de symptomen van rusteloze armen. Deze symptomen worden het vaakst ervaren tijdens rust of s ’nachts. Daarom treden deze klachten ook vaak op wanneer u lang stilzit. Denk hierbij aan het autorijden of het lang moeten zitten in het vliegtuig.

Maar wat kan je eraan doen? Niet heel veel… Het is belangrijk om verlichting te zoeken door te bewegen. Het uitvoeren van enkele simpele bewegingen kan er al voor zorgen dat de klachten, in ieder geval voor even, verlichten.

Periodic Limb Movement Disorder

Periodic Limb Movement Disorder, ook wel PLMD genoemd, gaat vaak samen met rusteloze armen. Veel mensen die last hebben van rusteloze armen hebben ook last van PLMD. PLMD is een slaapstoornis waarbij de benen tijdens het slapen schokkende bewegingen maken. Niet alleen de benen kunnen tijdens het slapen schokkende bewegingen maken, in sommige gevallen maken de armen ook schokkende bewegingen. Deze bewegingen zijn wel minder heftig dan bij de benen.

Gevolgen rusteloze armen?

De gevolgen van rusteloze armen zijn voor iedereen anders. De één slaapt er heel slecht door en is overdag erg vermoeid. De ander heeft er weinig last van waardoor het weinig invloed heeft op zijn of haar dagelijks leven. De gevolgen hebben dus voornamelijk te maken met slaaptekort. Slaaptekort brengt daarentegen een hoger risico met zich mee op hart- en vaatziekten.

Verergeren uw klachten en heeft u het idee dat er meer aan de hand is? Raadpleeg dan uw huisarts.

Sluit u aan bij de restless legs community?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang tips, aanbiedingen en nieuws in uw mailbox.