Ga naar inhoud
Amish Origins BV

Stijve spieren en gewrichten

Stijve spieren en gewrichten gaan vaak samen. Andersom ook, stijve gewrichten hebben weer invloed op de spieren. Stijve spieren en gewrichten zijn er vervelend en kunnen invloed hebben op u dagelijkse activiteiten. Lees verder over pijnlijke gewrichten, de oorzaak hiervan en wat u eraan kunt doen.

Wat zijn gewrichten?

Een gewricht is een flexibele verbinding tussen 2 of meer botten die met elkaar verbonden zijn. Het gewricht is omsloten door een gewrichtskapsel. Gewrichten bevinden zich overal in het lichaam, de een groter dan de ander. Gewrichten bevinden zich bijvoorbeeld in de knie en de schouder. Het komt wel eens voor dat het gewrichtskapsel geïrriteerd of beschadigt raakt. Een geïrriteerd gewrichtskapsel kan pijnlijke gewrichten tot gevolg hebben.

Oorzaak stijve spieren en gewrichten

Stijve spieren en gewrichten kunnen erg vervelend zijn. Stijve spieren en gewrichten veroorzaken dat bepaalde bewegingen maken bemoeilijkt wordt. Maar wat veroorzaakt stijve spieren en gewrichten? Er zijn meerdere manieren hoe dit kan ontstaan:

  • Overbelasting van bepaalde spieren/gewrichten;
  • Overgewicht;
  • Herhaling van dezelfde bewegingen;
  • Artrose;
  • Gewrichtsontsteking.

Wanneer u langdurig last heeft van stijve gewrichten is het belangrijk om naar de huisarts te gaan voor onderzoek. De huisarts kan de oorzaak achterhalen en eventueel advies geven wat u kunt doen tegen stijve spieren en gewrichten.

Pijn stijve spieren en gewrichten verminderen

Zoals eerder aangeven is het verstandig om wanneer u langdurig last heeft van stijve spieren en gewrichten een bezoek te brengen aan de huisarts. Maar er zijn ook manieren om de pijn te verlichten die u zelf kunt doen. Zo is dagelijkse beweging natuurlijk nooit verkeerd. Dagelijkse beweging houdt u gewrichten en spieren soepel. Let op, zorg niet voor langdurige intensieve sportsessies. Hierdoor zullen de stijven spieren en gewrichten alleen maar erger worden. Daarnaast is een gezonde levensstijl ook belangrijk. Drink veel water en beperk de inname van nicotine en alcohol.

Zalf en crème tegen stijve spieren en gewrichten

Naast genoeg beweging en een gezonde levensstijl kan het gebruik van zalf en crème ook een oplossing zijn. De diepe werking van de zalf en crème van Amish Origins® geven verlichting aan uw spieren en gewrichten. Het product bevat enkel en alleen natuurlijke ingrediënten zoals menthol en Aloë vera.

Verergeren uw klachten en heeft u het idee dat er meer aan de hand is? Raadpleeg dan uw huisarts.

Amish Origins® Aloë Vera crème 104ml pompflacon
15,95

Onze Aloë Vera crème is een traditioneel kruidenmiddel voor klachtenverlichting bij rusteloze benen. Het heeft een diepe werking en geeft verzachting, ontspanning en een kalmerend gevoel voor uw rusteloze benen. Het perfecte formaat om dit product eens uit te proberen!

Bekijk product

Schrijf in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang tips, aanbiedingen en nieuws in uw mailbox.