Ga naar inhoud
Amish Origins BV

Restless Legs

Restless legs syndrome (RLS)

Heeft u vaak een vervelend jeukend, kriebelend of rusteloos gevoel in de benen? Grote kans dat u last heeft van restless legs, ook wel restless legs syndrome (RLS) genoemd.  Dit gevoel komt met name voor tijdens perioden van rust, zoals in de avond en nacht. 

De mensen die het hebben omschrijven het als een haast onweerstaanbare drang om de benen te bewegen. Beweeg je ze, dan nemen de klachten even af. Stop je met bewegen, dan neemt het vervelende gevoel vaak direct weer toe. 

Rusteloze benen

Wat is de oorzaak van restless legs?

De oorzaak van restless legs is niet precies bekend. Sommige mensen hebben het geërfd van hun ouders of grootouders. Ook een stoornis in de ijzerstofwisseling of in de dopamine-stofwisseling kan een rol spelen. Dopamine is een stof die belangrijk is bij de uitwisseling van signalen tussen zenuwcellen. Bij restless legs geven die zenuwcellen verkeerde signalen door aan het brein, waardoor het rusteloze gevoel ontstaat.

Klachten van Restless legs kunnen verergeren of worden veroorzaakt door:

  • Zwangerschap;
  • De ziekte van Parkinson;
  • Ijzertekort;
  • Schildklierproblemen;
  • Nierfunctiestoornissen;
  • Bepaalde medicijnen.

Het blijft vaak gissen, ook voor artsen. Bij veel mensen is er geen medisch aanwijsbare reden voor de klachten, wat het verhelpen van de klachten ingewikkeld maakt.

Klachten restless legs verlichten?

Tot op heden is er nog geen behandeling die de klachten van restless legs volledig laat verdwijnen. Wel zijn er een aantal manieren om er voor te zorgen dat de klachten van restless legs minder worden. Deze manieren kunnen de klachten niet volledig wegnemen. Manieren om de klachten te verlichten zijn:

  • Beperkt de inname van tabak, alcohol en cafeïne;
  • Zorg voor voldoende beweging overdag;
  • Neem u rust voor het slapen gaan.

Werken bovenstaande manieren niet? Probeer dan eens de Aloë vera crème van Amish Origins®. De diep inwerkende Aloë vera crème is een traditioneel kruidenmiddel voor klachtenverlichting bij rusteloze benen. De crème heeft een diepe werking en geeft een verlichtend gevoel voor uw rusteloze benen. Door de aanwezigheid van mineralen en vitamines in Aloë vera, is Aloë vera goed voor de huid en wordt het daarom voornamelijk gebruikt voor huidverzorging. Helaas kan de crème alleen verlichting bieden en geen genezing. Probeer Aloë vera crème door middel van een probeerverpakking.

Verergeren uw klachten en heeft u het idee dat er meer aan de hand is? Raadpleeg dan uw huisarts. 

Aloë Vera Crème probeerverpakking
1,95

Een klein potje om Amish Origins Diep Inwerkende Aloë vera crème eens bijna gratis te proberen.

U betaalt alleen verzendkosten en u krijgt bij uw volgende bestelling 25% korting met een unieke kortingscode.

 

Bekijk product
Amish Origins® Aloë Vera crème 104ml pompflacon
15,95

Onze Aloë Vera crème is een traditioneel kruidenmiddel voor klachtenverlichting bij rusteloze benen. Het heeft een diepe werking en geeft verzachting, ontspanning en een kalmerend gevoel voor uw rusteloze benen. Het perfecte formaat om dit product eens uit te proberen!

Bekijk product

Schrijf in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang tips, aanbiedingen en nieuws in uw mailbox.