Ga naar inhoud
Amish Origins BV

Wat zijn de oorzaken van restless legs?

Rusteloze benen

Als u ergens last van hebt, is het niet alleen fijn om dat probleem op te lossen, maar ook om het te voorkomen. We begrijpen dan ook heel goed dat u op zoek bent naar de oorzaak van het vervelende gevoel van rusteloze benen. In dit blog proberen we een paar mogelijke oorzaken van restless legs uit te lichten.

Diagnose rusteloze benen

Het rusteloze benen syndroom is een neurologische aandoening die in de meeste gevallen niet meer verdwijnt. Mogelijk worden in de loop der tijd de klachten erger. Hoewel de diagnose restless legs vaak pas bij mensen op latere leeftijd wordt vastgesteld, kan het zijn dat mensen met restless legs hier vroeger ook al last van hebben gehad. Vaak werden de klachten dan groeipijn genoemd. Of kinderen werden hyperactief genoemd, omdat zij moeilijk stil konden zitten.

Volgens artsen is er niet één precieze oorzaak voor rusteloze benen. Dat maakt het stellen van een diagnose vaak ook lastig. Om de diagnose en de onderliggende oorzaak van rusteloze benen te bevestigen, kan via de huisarts vaak een slaaponderzoek worden gedaan. Rusteloze benen gaan namelijk gepaard met slapeloosheid. Waardoor u slecht in slaap komt of in de nacht wakker wordt. 

Diagnose op basis van een slaaponderzoek

Tijdens een slaaponderzoek wordt geobserveerd hoe iemand zich tijdens de nachtrust gedraagt. Worden er rare, plotselinge bewegingen gemaakt? Of ligt iemand rustig op zijn of haar zij? Zo'n slaaponderzoek, ook wel polygrafie genoemd, kan zowel thuis of in een speciale slaapkliniek plaatsvinden. Bij het onderzoek worden meerdere lichaamsfuncties gemeten tijdens de nachtrust.

Wat is de oorzaak van restless legs?

Waar de rusteloze benen vandaan komen, verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen hebben het geërfd van hun ouders of grootouders. Ook een stoornis in de ijzerstofwisseling of dopamine-stofwisseling kan meespelen. Dopamine is een stof die belangrijk is bij de uitwisseling van signalen tussen zenuwcellen. Bij restless legs geven die zenuwcellen verkeerde signalen door aan uw brein, waardoor het rusteloze gevoel ontstaat.

Toenemende klachten restless legs

Wat ook vaak voorkomt als oorzaak van rusteloze benen, is een zwangerschap . Het hele lichaam is dan een tijdlang van slag, wat restless legs kan veroorzaken. Maar ook lichamelijke oorzaken zoals de ziekte van Parkinson, schildklierproblemen, nierfunctiestoornissen en bepaalde medicijnen kunnen restless legs veroorzaken of hebben negatieve invloed die klachten erger kunnen maken. Vaak blijft het gissen, ook voor artsen. Bij veel mensen is er geen medisch aanwijsbare reden voor de klachten, wat het verhelpen van de klachten ingewikkeld maakt.

Probeer pijnverlichtende producten

Wat de oorzaak van rusteloze benen precies is, valt dus eigenlijk niet te zeggen. Maar dat onze pijnverlichtende producten werken, kunt u straks misschien wél zeggen. Probeer ze nu: gemaakt op de traditionele manier, om uw klachten te verlichten. Onze zalf en crème hebben een diepe werking en geven verzachting en ontspanning aan uw onrustige benen. Om een vervelend gevoel om te zetten in een fijn en kalmerend gevoel voor uw rusteloze benen.

Verergeren uw klachten en heeft u het idee dat er meer aan de hand is? Raadpleeg dan uw huisarts.

Aloë Vera Crème probeerverpakking
1,95

Een klein potje om Amish Origins Diep Inwerkende Aloë vera crème eens bijna gratis te proberen.

U betaalt alleen verzendkosten en u krijgt bij uw volgende bestelling 25% korting met een unieke kortingscode.

 

Bekijk product
Lees meer over Rusteloze benen

Meer inspiratie

Sluit u aan bij de restless legs community?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang tips, aanbiedingen en nieuws in uw mailbox.