Ga naar inhoud
Amish Origins BV

Wat te doen tegen rusteloze benen?

Wanneer u last heeft van onrustige benen kan dit erg vervelend zijn. Het gevoel dat u uw benen constant moet bewegen, voornamelijk ’s avonds en ’s nachts, kan gepaard gaan met slapeloosheid. En dit wilt u natuurlijk graag voorkomen. De oorzaak is niet altijd bekend en een goede oplossing is ook niet altijd te vinden. Hoe u de klachten van het rusteloze benen syndroom toch kunt verminderen leest u in dit blog. 

Wat zijn de oorzaken van rusteloze benen? 

Eerst is het goed om te weten waar dit onbedwingbare gevoel van onrust in uw benen vandaan kan komen. De oorzaken staan namelijk in verband met het verminderen van de klachten. Vaak is er geen overduidelijke oorzaak voor onrustige benen. Er zijn echter een aantal oorzaken die van invloed kunnen zijn op het ontstaan van de onbedwingbare onrust in uw benen. Waar onrustige benen vandaan komen, verschilt van persoon tot persoon. Over het algemeen komt het vaker voor bij oudere mensen en sneller bij vrouwen dan bij mannen. Rusteloze benen kunnen ook een symptoom van de zwangerschap zijn. En het is mogelijk dat sommige mensen het erven van hun ouders of grootouders.

Daarnaast kunnen medische klachten een oorzaak zijn van rusteloze benen. Een stoornis in de ijzerstofwisseling, dopamine-stofwisseling of bloedsomloop kan bijvoorbeeld een oorzaak zijn. Maar ook de ziekte van Parkinson, schildklierproblemen, nierfunctiestoornissen en bepaalde medicijnen veroorzaken mogelijk rusteloze benen of verergeren de klanten hiervan. Toch is er bij veel mensen geen medische aanwijsbare reden voor de klachten, wat het verhelpen van de klachten niet even makkelijk maakt.

Symptomen rusteloze benen

De verschijnselen of symptomen van rusteloze benen kunnen een onaangenaam gevoel veroorzaken. Veel mensen hebben vooral 's avonds en ’s nachts last van tintelingen, kriebel of een vervelend gevoel in de onderbenen, een onbedwingbare onrust. U móet bewegen om dat vervelende gevoel kwijt te raken. Het is lastig om rustig te liggen: in uw slaap maken uw benen soms vanzelf schokkende bewegingen, waardoor u minder goed slaapt en overdag moe bent. Rusteloze benen blijven meestal terugkomen, maar gelukkig zijn er vaak periodes dat het beter gaat.

Wat te doen tegen rusteloze benen?

De vorm van rusteloze benen, de oorzaak van onrustige benen en de oplossingen hiervoor zijn voor iedereen verschillend. Maar wat te doen tegen rusteloze benen? Over het algemeen zijn dit dingen die u kunt doen tegen onrustige benen:

  • Stoppen met roken;
  • Minder cafeïne drinken;
  • Minder alcohol per dag drinken;
  • Regelmatig bewegen: Beweeg regelmatig, zoals wandelen, fietsen of zwemmen, dit kan helpen de symptomen te verminderen. 
  • Ontspanning: Ontspan voordat je gaat slapen en doe ontspannende activiteiten, zoals yoga of meditatie.
  • Warm douchen voor het slapengaan;
  • Lees een boek voor het slapengaan.

Een gezonde leefstijl kan bijdragen aan het verminderen van de klachten bij rusteloze benen. Om een tekort aan vitaminen of ijzergebrek te voorkomen. Wat vervolgens ten goede komt van uw bloedsomloop of stofwisseling. Door regelmatig te bewegen verbetert de doorbloeding van het lichaam en de benen. Waardoor het gevoel om uw benen te moeten bewegen verdwijnt of vermindert.

Ook kan het helpen om een boek te lezen voordat u gaat slapen. Zo wordt u even afgeleid van het onrustige gevoel in uw benen. Dit geeft uw benen de gelegenheid om tot rust te komen en kunt u mogelijk gemakkelijker in slaap komen. 

Probeer pijnverlichtende zalf

Ook is het een mogelijkheid om pijnverlichtende zal te gebruiken tegen de klachten van rusteloze benen. Omdat er nog geen oplossing is die voor veel mensen lijkt te werken, hebben wij bij Amish Origins® hard gewerkt aan iets wat pijnverlichting kan geven. Gemaakt op de traditionele manier, om uw klachten te verlichten. Onze zalf en crème hebben een diepe werking, geven verzachting en bieden ontspanning dat ten goede van de bloedsomloop komt. Om een fijn en kalmerend gevoel te geven aan uw rusteloze benen. 

Rust in uw benen, rust in uw hoofd. Vraag een probeerverpakking aan en ontdek het zelf! 

Verergeren uw klachten en heeft u het idee dat er meer aan de hand is? Raadpleeg dan uw huisarts.

Aloë Vera Crème probeerverpakking
1,95

Een klein potje om Amish Origins Diep Inwerkende Aloë vera crème eens bijna gratis te proberen.

U betaalt alleen verzendkosten en u krijgt bij uw volgende bestelling 25% korting met een unieke kortingscode.

 

Bekijk product
Lees meer over Rusteloze benen

Meer inspiratie

Sluit u aan bij de restless legs community?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang tips, aanbiedingen en nieuws in uw mailbox.