Ga naar inhoud
Amish Origins BV

Wat is het Restless Legs Syndrome (RLS)?

Heeft u regelmatig een vervelend, tintelend gevoel in uw benen? Voornamelijk ’s avonds en ’s nachts wanneer u tot rust komt? Waar u het gevoel van krijgt dat dit alleen verdwijnt wanneer u uw benen beweegt? U kunt dan last hebben van rusteloze benen, ook wel Restless Legs Syndrome (RLS) genoemd. Wat het Restless Legs Syndrome inhoudt lichten we toe in dit blog.

Wat zijn restless legs (rusteloze benen)?

Bij restless legs heeft u last van het gevoel dat u constant uw benen moet bewegen. Om zo van dat vervelende, tintelende gevoel in uw benen af te komen. Bewegen helpt dan even, maar wanneer u hiermee stopt komt de onrust in uw benen terug. En zo’n onbedwingbare onrust in de benen kan behoorlijk frustrerend zijn. 

Restless Legs syndrome is een neurologische aandoening die in de meeste gevallen niet meer vanzelf overgaat. Mogelijk worden in de loop der tijd klachten zelfs nog erger. Hoewel de diagnose restless legs meestal pas op middelbare of hogere leeftijd wordt vastgesteld, kan het zijn dat mensen met restless legs hier vroeger toch ook al last van hebben gehad. Dan werden de klachten “groeipijn” genoemd, of de kinderen werden “hyperactief” genoemd, omdat zij moeilijk stil konden zitten. 

Wat zijn de oorzaken van restless legs? 

Wat restless legs precies veroorzaakt is nog onduidelijk. Tot op heden is het ook voor artsen niet duidelijk wat nu de specifieke aanleiding is. Er zijn een aantal oorzaken die invloed kunnen hebben op het ontstaan van restless legs. Waar restless legs vandaan komen, verschilt van persoon tot persoon. Over het algemeen komt het vaker voor bij oudere mensen en meer bij vrouwen dan bij mannen. Een zwangerschap kan ook restless legs veroorzaken. Daarnaast is het mogelijk dat sommige mensen het geërfd hebben van hun ouders of grootouders.

Medische klachten als oorzaak van restless legs

Een stoornis in de ijzerstofwisseling en/of de dopamine-stofwisseling kan een oorzaak zijn van restless legs. Door deze stoornis in de stofwisseling kunnen uw zenuwcellen verkeerde signalen doorgeven aan uw brein. Waardoor het rusteloze gevoel ontstaat. Ook de ziekte van Parkinson, schildklierproblemen, nierfunctiestoornissen en bepaalde medicijnen kunnen soms restless legs veroorzaken, of de bestaande klachten hiervan nog verder verergeren. Maar bij veel mensen is er geen duidelijk aanwijsbare medische reden voor de klachten, wat het verhelpen van de klachten dus ingewikkeld of zelfs onmogelijk  maakt.

Slaaptekort en restless legs

Restless legs kunnen invloed hebben op uw slaapritme. De klachten van restless legs spelen namelijk vooral op aan het eind van de dag of ’s nachts. U komt om deze reden moeilijk in slaap of uw nachtrust wordt onderbroken door dat vervelende gevoel in uw benen. Het Restless Legs Syndrome gaat dus vaak gepaard met een slaaptekort.

Wat kan ik doen aan restless legs?

De aandoening zelf is helaas nog niet te bestrijden, maar de klachten gelukkig wel. Een gezonde leefstijl kan vermindering bieden van de klachten. Door regelmatig te bewegen, bijvoorbeeld wandelen of fietsen, verbetert de doorbloeding van het lichaam en dus ook in de benen. Door gezond te eten bouwt u een goede balans op van de benodigde vitamines en mineralen zoals Vitamine B12, ijzer en magnesium. Ook is het goed om voor het slapen even te lezen. Dit leidt af van de klachten en geeft uw benen de gelegenheid om tot rust te komen.

Ook zijn er natuurlijke middelen die restless legs en de bijkomende klachten verminderen. Amish Origins® biedt producten op basis van onder andere menthol en kamfer die verlichting bieden aan de klachten van restless legs. De diep inwerkende Aloë vera crème is prettig om te smeren op het aangedane gebied voor het slapen en verzachtend voor uw benen door het warme of verkoelende gevoel dat vervolgens optreedt – dit is per persoon verschillend. Het kruidenmengsel zorgt er voor dat de spieren ontspannen en de doorbloeding verbetert. Waardoor de onbedwingbare onrust in uw benen verdwijnt of vermindert. Wat als gevolg heeft dat u beter slaapt en overdag meer energie hebt. 

Benieuwd of Amish Origins® Diep Inwerkende Aloë vera crème voor u kan helpen tegen restless legs? Vraag dan een probeerverpakking aan en ervaar het zelf!

Verergeren uw klachten en heeft u het idee dat er meer aan de hand is? Raadpleeg dan uw huisarts.

Aloë Vera Crème probeerverpakking
1,95

Een klein potje om Amish Origins Diep Inwerkende Aloë vera crème eens bijna gratis te proberen.

U betaalt alleen verzendkosten en u krijgt bij uw volgende bestelling 25% korting met een unieke kortingscode.

 

Bekijk product
Lees meer over Rusteloze benen

Meer inspiratie

Sluit u aan bij de restless legs community?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang tips, aanbiedingen en nieuws in uw mailbox.